Transpalet Nedir?

Transpalet Nedir?

Transpalet, hidrolik pompa yardımı ile paket haline getirilmiş ya da muhafazalı parçaları sınırlı mesafeler ve alanlarda yerleştirmeye yarayan, raf sistemine uygun, güçlü motorlara sahip sıcağa ve soğuğa özel olarak dayanıklı aletlerdir. Transpaletler manuel transpalet ve akülü transpalet şeklinde iki çeşit üretilebilirler.Bu aletler yükleri yatay olarak taşıma özelliğine sahiptir. Makinenin üzerinde bulunan bu aparatlar ile paletlerdeki boşluğa girerek, pakete kısmi bir temas ile yükün kaldırılma işlemi gerçekleştiren aletlerdir. Manuel Transpalet hareket kabiliyeti kendisini kullanan operatör ile yönlendirilerek kullanılmaktadır. Yükün kaldırması , istenen yere taşınması ve yükün tekrar yere indirilme işlemi transpaleti kullanan operatör tarafından gerçekleştirilmektedir.

 

Manuel Transpalet Nedir?

Manuel Transpaletler tamamen kendisini kullanan operatör tarafından yüklenen ve yönlendirilerek taşıma işlemin gerçekleştirildiği aletlerdir. Bu aletler paketlenmiş ve muhafaza edilmiş; yük ya da ürünleri tamamen kişinin kontrol etmesiyle yerine getiren aletlerdir. Kısa mesafelerde düz ve sert zeminde kullanım şekli bulunur. Manuel transpaletler ortalama 1 ton ile 5 ton arasındaki yükleri kaldırıp istenen yere götürülmesi için kullanılırlar. Çatal Uzunlukları 80 cm den 3.5 metreye kadar üretilebilmektedir. İş temposu nispeten daha düşük olan iş yerlerinde manuel transpalet tercih edilebilir.

 

Manuel Trans palet Teknik Özellikleri

TAŞIMA KAPASİTESİ: 2500 KG

ÇATALLAR ARASI MESAFE: 520 MM

ÇATAL UZUNLUĞU: 2000 MM

ÖN TEKER SAYISI: 2

ARKA TEKER SAYISI: 4

ÖN TEKER ÖLÇÜSÜ: 200 X 50 MM

ARKA TEKER ÖLÇÜSÜ: 80 X 70 MM

Akülü Transpalet Nedir?

Akülü Transpaletler akünün ürettiği güç ile çalışır. Bu aletler , paketlenerek  korumalı  hale getirilmiş ürün ya da yükü akü yardımıyla harekete geçiren alettir. Akülü transpaletler,  Manuel transpaletlere göre daha yüksek toajda yük kaldırabilen aletler olduğundan, kendisini kullanan operatörü daha az yoran ve hem iş gücü hem de zamandan tasarruf sağlayan düz ve sert zeminde çalışma imkânı bulunan mekanik aletlerdir. Bu tür transpaletler manuel transpaletin aksine daha yoğun iş temposuna sahip olan iş yerlerinde kullanımına uygun olarak tercih edilebilir.

 

Manuel transpalet ve akülü transpalet yanı sıra Terzili Transpalet adı verilen üzerindeki ürünün ağırlığını tartan bir transpalet türü daha bulunur. Bu transpaletler ürünü üzerindeki yükü ölçerek farklı iki işlemi aynı anda yaparak hem işten hem de güçten tasarruf sağlarken ayrı ayrı terazi ve transpalet gibi işlem gereken alanlarda da zaman tasarrufu sağlamaktadır.

 

Akülü Transpalet Teknik Özellikleri

Kaldırma Kapasitesi: 1000 Kg 2500 Kg

Yük Merkezi: 600 mm.

Çatal Ebatları: 60 x 184 x 1.200 mm

Çatal İnmiş Halde Yükseklik: 88 mm.

Alt çatal kaldırma yüksekliği: 120 mm

Maksimum kaldırma yüksekliği: 730 mm

Makina Uzunluğu: 573 mm. (Çatal hariç )

Makina Genişliği: 660 mm.

Dönüş Yarıçapı: 1.707 mm.

Koridor Çalışma Alanı: 2.123 mm (800 x 1200 mm palet)

Yürüyüş Motor Türü: Elektrikli / AC motor

Motor Yürüyüş Gücü: 1.3 kW

Motor Kaldırma Gücü: 2.2 kW

Akü Kapasitesi: 150 Ah

Akü Voltajı: 24 Volt

Yürüyüş Hızı (yüklü/yüksüz) : 5.7 /6.0 km/h

Platform: Yok

 

Transpalet Parçaları

Kasa ve Çatallar

Ağır yükleri kaldırmak için tasarlanmış ve özel olarak güçlendirilmiş, çekik kasa ve çatallardır.

Taşınması planlanan paletlerin zarar görmemesi için ovalleştirilmiş çatal uçları bulunmaktadır.

Tamir, bakım, onarım ve yağlama işlemleri için kolay ulaşılabilir rulmanlar, yer alır.

Kontrol Kolu ve Elcik

Azami güvenlik için çelik,

Kullanım kolaylığı ve güvenlik sağlayan kontrol kolu

Özel elcik ile ergonomik ve güvenli kullanım

En uygun açı ile iş yapılabilen manuel ya da hidrolik kontrol

Genel Özellikler

Transpalet için en dayanıklı olan poliüretan tekerlekler kullanılmaktadır.

Toz girişine karşı muhafaza oluşturan uzun ömür rulmanlar yer alır.

En dar alanlarda yüksek manevralı iş kabiliyeti

Krom yüzeyli pistonlar sayesinde en ağır çalışma koşullarına dayanma

CE+TUV standartlarına uygun

%100 Yerli Malı

Transpalet Faydaları Nelerdir?

Ağır yüklerin, seri ve kolay biçimde taşınmasına neden olur.

Çalışanların ağır yüklerle manuel olarak müdahalesini azaltır.

Güvenli yük taşıma sağlar.

İskelet ve kas sistemi ile ilgili ergonomik riskleri en az seviyeye indirir.

Verimliliği arttırır.

Transpaletlerin sebep oldukları bilinen tehlikeleri;

Aşırı yükleme,

Riskli, düzensiz istif,

Çatallar havada sürüş,

Yetkisiz ve eğitimsiz kişilerin kullanmaması,

İnsan taşıma,

Yayalar ile aynı ortamda çalışma,

Görüş alanı kapanması,

Bozuk zemin,

Arızalı transpaletler.

 

 

Transpalet Çeşitleri Nelerdir?

Transpaletler kullanıldığı alanlara göre, kısa, dar, uzun ve geniş olarak farklı çeşitleri bulunmaktadır. Rampalarda daha serbest hareket kabiliyeti bulunan fren sistemli transpaletler frenli transpalet olarak adlandırılmaktadır. Frenli transpalet, rampalı alanlarda kullanılarak güç ve enerji gerektiren alanlarda kullanıcısına kolaylık sağlamaktadır. Bunun yanı sıra makaslı transpalet olarak adlandırılan transpalet çeşidi daha bulunmaktadır. İnsan gücü ile kullanılan bu transpaletlerin dışında, akülü, (elektrikli) ve motorlu transpalet çeşitleri de bulunmaktadır. Bu aletler kullanımında taşınması amaçlanan yükün ağırlığı önemli hususların başında gelmektedir. Kapasitesinden fazla ağırlık yüklenecek transpaletler, tekerleri ve bir takım teknik sorunlar sebebiyle kullanılamaz hale gelebilmektedir.

 

Transpaletler özel makaslı, kasa transpalet gibi birçok farklı çeşidi piyasada yer almaktadır ve her biri farklı kapasitelere sahiptir. Bu transpaletler üretim sırasında taşıyacağı ağırlık göz önünde bulundurularak imal edilmektedir. Yapılması, istenilen ve amaçlanan transpaletin yapımında kullanılacak malzemeler belirlenir. Örnek vermek gerekir ise; zamandan tasarruf etmek isteyen işletmeler, hem tartı hem de transpalet görevini aynı anda görecek şekilde aletler üretilmesini isteyebilirler. Ya da nispeten yüksek raflı sisteme uygun olarak üretilmesi amaçlanan bir transpalet isteniyorsa, makaslı transpaletler amacına daha uygun hizmet edecektir.

 

Unutmayın ki İzmir Demir Lift sitemizde listelenen araç ve ürünler ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Tamamen %100 Türk Malı olan yerli üretimlerimiz ile sektörde 25 yıllık güvence ile kaliteli ve ekonomik lift markasıyla hizmet vermektedir.

 

Transpalet Çalışma Prensibi Nedir?

Motorlu ya da akülü transpalet türlerinde aerodinamik yapı ile harekete geçer ve ihtiyaç duyduğu itiş gücünü DC motor yardımı ile gerçekleştirir. Çatalları harekete geçirmek için manuel (insan gücüne) güce ihtiyaç duyulmaksızın kontrol edilebilir. Bu sayede daha az yorulan çalışanların, iş yeri için daha verimli hale gelebilmeleri sağlanır.

 

Hidrolik Transpalet ve Elektrikli Transpalet arasındaki Farklar

Hidrolik ve elektrikli transpaletler arasında bazı farklar bulunmaktadır. Elektrikli paletlerin ağırlık taşıma kapasiteleri 1400, 1800, 2000, 2200, 2500, 3000, 5000 kg arasında kapasiteye sahiptirler. Motorları minimum enerji ile yüksek verim sağlayan, sürekli bakım gerektirmeyen yeni nesil ürünlerdir. Bu transpaletler standart olarak 1150 mm uzunluğunda çatalları bulunur.

 

Hidrolik transpaletler ise ağırlık taşıma kapasiteleri 2500 kg ’ye kadar çıkabilir. Çatalları 1150 mm’ye kadar uzayabilir. Genellikle kaldırma yükseklikleri 210 mm seviyesindedir.  Tekerlekleri poliüretandan imal edilmiş, kol hareketi ile seri kaldırma yapılabilmesi sağlanır.

 

Bu ve bu gibi 3 tonluk bir işi transpaletler yardımı ile kolayca yapılabilir. Birçok özellikleri ile hem zamandan hem de güç tasarrufu sağlamaktadır. Güvenli, sessiz ve kolay kullanımı ile verimli iş yapmak için işyerlerinin başvurduğu kolay kullanımlı aletlerdir. İstediğiniz özelliklere sahip transpalet siparişleri verebilirsiniz. Transpalet için her türlü bilgi, destek için iletişim kurabilirsiniz.

 

İzmir ve çevresinde ekonomik lift hakkında bilgi sahibi olmak için İzmir Demir www.izmirdemirlift.com ile sektörde 25 yıllık güvencesi hizmet vermektedir.

 

Kaliteli iş makinaları, her iş yerinin devamlılığı açısından önemli bir husustur. İzmir Demirlift ile müşterilerinin, çağrısına 7/24 yardım etmeyi amaçlayan firmamız, istif makinaları uzmanlık alanı ile değerli iş ortaklarına çözüm üretmektedir. , transpalet, manuel transpalet gibi iş yerlerinde kullanılacak ürünler dışında, manuel istif makinası, yarı elektrikli istif makinası, yarı akülü istif makinası gibi iş yerlerinin vazgeçilmezi olan bu araçları yüksek iş bilinci ile yerine getirmektedir.

 

TRANSPALET KULLANMA TALİMATI

Çalışma sırasında, iş ayakkabıları ve çelik korumalı iş eldivenlerini kullanınız.

Çatalları kaldırmadan evvel mutlaka iki çatalın da tamamen dengeli olduğundan emin olunuz.

Kullanmadan önce aletin, tüm cıvata ve somunlarının yerinde olduğundan ve gevşeme olmadığından emin olunuz.

Çatalların kullanım dışındayken, hareket etmemesi adına olabildiğince yere yakın olmasına dikkat ediniz.

Sağlıklı ve güvenilir bir kullanım adına düzenli olarak bakımlarını yaptırınız.

Transpaleti durdurmak istediğiniz zamanlarda asla dümeni sağa ya da sola doğru ani manevralar ile durdurmaya çalışmayınız.

Transpalete uygun olmayan yükleri taşımak için kullanmayınız.

Amacı dışında kullanmayınız.

Yükün aşırı derecede yüklendiğini anladıktan sonra güvenli şekilde transpaleti durdurun ve yükü taşımakta ısrarcı olmayınız.

Transpaletin gıda ürünleri ile doğrudan temas olmadığına emin olunuz.

Transpaletin dümeninde bir terslik olduğunu anlamanız durumunda kullanmayınız.

Patlayıcı madde riski bulunan yerlerde kullanmayınız.

Ürün ya da ürünleri (özellikle gıda) transpalet üzerinde fazla bekletmeyiniz.

Yükleri çatalların üzerine aniden bırakmayınız.

Kullanım kılavuzunu okumamış ya da bu işte yeterince deneyime sahip olmayan kişilerin kullanımına izin vermeyiniz.

Transpalet bir kriko değildir, bu iş için uygun değildir. Bu amaçla kullanmamalısınız.

Herhangi bir ağırlık kaldırmak adına çatalları yalın olarak kullanmayınız.

Eğimli ortamlarda risk oluşturabilmesi durumunu unutmayınız.

Bozuk zeminlerde kullanmaktan kaçınınız, kaygan ve düz olmayan zeminlerde kullanımı olanaksız olduğundan bu mekânlarda transpalet kullanımı yapmamalısınız.

Eğilimli alanlarda transpaleti sabitlediğinizden emin olunuz.

Yeteri kadar aydınlatılmamış mekânlarda transpalet kullanmayınız.

Transpalete alışmak için önceden boş bir şekilde deneme yapınız.

Kolu aşağı, yukarı doğru çatalların çok fazla yerden yükselmesini sağlamanız gerekir. En üst seviye eriştiklerinde mandala basarak eski haline getiriniz.

Yükün transpaletin sınırı olan üst seviyeyi geçmediğinden emin olunuz.

Paleti transpalete yüklemeden evvel, sağlam olduğundan ve çatallara dengeli olarak konulduğundan emin olunuz.

Rampaları çıkarken ya da inerken dümeni ani manevra yaparak kullanmayınız.

Kontrolleri tamamlamanızın ardından aşağıdaki önergeleri izleyiniz.

 

 

Kullanım Öncesi Güvenlik Önlemleri

Özellikle her kullanımdan önce transpaletin bu parçaları gözle kontrol edilmelidir.

 

Cihazın genel durumu

Hidrolik yağı durumu (sızıntı vb.)

Tekerlekler

Çatallar

Zincirler

Transpalet Kullanım Sırasında Güvenlik Önlemleri

Transpalet Kullanım Sırasında dikkat edilmesi gereken güvenlik önlemlerine yeteri kadar önem verilmelidir.

 

Transpalet aleti ile yük yerine insan taşıma için kullanılmamalıdır. Transpaletler hiçbir açıdan insan taşımına uygun değildir.

Transpalet operatörü (kullanıcısı) iş sırasında aletin üzerine çıkmamalıdır.

Yük taşınma sırasında transpalet operatörü, taşıma kolu tarafında bulunmalıdır.

Transpalet kullanılmadığı anlarda çatallarının en alt seviyede kalmalıdır.

Transpalet kulanım sırasında gerekli iş ekipmanları ve iş ayakkabısı giymelidir.

Transpalete yüklenen yükler (ürünler) her iki çatalda da eşit miktarda ağırlık olmasına özen gösterilmelidir. Tek çatala daha ağır ya da yalnızca tek çatalla yük taşınmamalı.

Transpalet sert ve düz zeminde kullanılmalıdır.

Transpaleti eğilimli ve engebeli yerlerde kullanılmamalı ve rampa alanlarda pasif şekilde kaldığı zamanlar takoz ile desteklenmelidir.

Çatallar üst seviyedeyken yükleme yapılmamalıdır.

Transpaletin kapasitesi dikkate alınarak yük taşınmalıdır.

Transpalet ile yük taşınırken yük yanında bulunulmamalı ve bu sırada yüke manuel müdahale edilmemelidir.

Transpalet ile yaya trafiğinin olduğu alanlarda yük taşınmamalıdır.

 

 

Transpalet Şartnamesi Nedir?

Forklift, Transpalet, İstif, Yük Asansörü gibi aletler beraberinde bazı kullanım şartları ve bakım sorumluluklarını yanında getirir. Transpalet kullanım ve onarım gibi işlemleri doğru ve sağlıklı olarak yerine getirmek adına kullanım kılavuzundaki bilgileri dikkatle okuyun. Transpalet kullanımı konusunda bakım en önemli hususlardan biridir. Genelde kullanılamayacak hale gelen transpaletlerin bu hale gelmelerindeki en büyük sorun bakımsızlık ya da geç kalınan bakımlardan dolayı kaynaklanmaktadır. Bu tür bakımları zamanında ve yerinde yaparak, hem zamandan hem de maliyetten zarar etmenizin önüne geçebilmeniz mümkün olabilir. Transpalet bakımları, arıza olsun ya da olmasın periyodik olarak yapılması bu yüzden önemlidir. Bakım ve onarım talimatları için, kullanım kılavuzuna bakabilirsiniz, tüm detayları dikkatle okumanızı tavsiye ederiz.

 

Transpalete uygulanan periyodik bakımlarda, transpaletin yağ seviyesini 6 ayda bir kontrol edilmesi önem arz etmektedir. Sistemin yağ kapasitesi 250 gr’dır.

Transpalet sistemindeki hava tahliyesi de yapmanız gereken bakımlardan biridir. Nakliye sırasında, aletin ve pompaların ters düz olduğu zamanlarda kimi zaman transpaletin çalışmadığı gözlemlenmiştir. Bu gibi durumlarda yapılması gereken şey sistemin içerisindeki hava tahliyesidir. Bu gibi durumlarda transpaletin elciğin indirme seviyesinde tutarak yaklaşık 10-12 kere kaldırma işlemini yapıyormuşçasına pompalamaya devam etmeniz gerekmektedir.

Transpaletin tüm parça ve rulmanları, müşteriye teslim edilmeden önce uzun ömürlü gres yağı ile yağlanmıştır. 1 ayda bir olmak üzere bu yağları temizleyip yeniden yağlamanız gerekmektedir. Bu arada grasörlükleri gres yağı ile doldurmayı ihmal etmeyiniz.

İzmir Demir Lift aracılığı ile kurumsal hizmetlerimizden faydalanabilir 7/24 istek, sorun ve görüşleriniz ile bizimle irtibata geçebilirsiniz. 25 yıllık sektörde güven ile hizmet vermeye devam eden firmamızdan aldığınız her ürünün ardından, satış sonrası destek ile ürünler hakkında satış sonrasında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

 

Transpalet Fiyatları Neye Göre Değişir?

Transpalet fiyatları; istenilen ürünün modeli, özelliği, kullanılan malzemesi, kapasitesi ve teker yapısı gibi birçok husus göz önünde bulundurularak farklılık gösterebilmektedir. Transpaletlerin ürün bazında oldukça geniş seçenekler ile birbirinden farklı fiyat seçenekleri bulunmaktadır. Transpalet, istif, forklift ve yük asansörü gibi teknik donanım bazında ekonomik ve kaliteli %100 yerli malı olan İzmir Demir ile beklentilerinizi karşılayacak Transpaletesahip olabilirsiniz.

 

Efesan Demir Çelik, Vestel, Türkmen, Ünlü, Akçelik gibi alanında önde gelen kaliteli firmalar İzmir Demir Lift ile iş birliği içerisindedir.

 

Transpalet fiyatları için İzmir Demirlikti internet sitesi aracılığı ile whatsapp üzerinden teklif alabilirsiniz. Ekonomik ve kaliteli ürünler için aradığınız iş makinası için buraya tıklamanız yeterlidir.

 

İzmir Demir Lift

Yerli üretim olan İzmir Demirlift firması, iş ortaklarının ihtiyaç düzeyine göre; kaliteli ve ekonomik lift üreten, iş makinalarında TSE standartlarını yakalamış, özel ölçülü istif makinaları ile daha önce hiçbir firmanın gerçekleştiremediği hizmetleri yerine getirmiş öncü bir firmadır. Yarı elektrikli istif makinaları, manuel transpalet, transpalet, gibi iş aletlerini birinci derecede kalite ile garantili olarak üretmektedir.

 

İşletmelerin ve kuruluşların ihtiyaç duyduğu yük asansörü, ekonomik lift ihtiyaçlarını eksiksiz olarak yerine getirmeyi vizyon olarak belirlemiş firmamız doğru ve güvenilir hizmetin en doğru adresi olarak kendini daima geliştirmektedir.

whatsapp